DJ Yves Deruyter

16/08 - 19u00Betreed de opwindende wereld van Yves Deruyter, een visionaire DJ die in 1985 aan zijn betoverende reis begon in het kloppende hart van de legendarische nachtclubscene van België. Zijn reis door de muziek begon met boeiende optredens op iconische locaties zoals Cherrymoon, Extreme, La Rocca, Globe, Boccaccio en een constellatie van andere uitgaansgelegenheden.
Het jaar 1992 markeerde een cruciaal moment in de carrière van Yves toen hij zijn debuutsingle ‘Animals’ uitbracht. Dit sonische meesterwerk veranderde al snel in een Belgisch clublied, waardoor hij internationaal in de schijnwerpers stond. Zijn magnetische sets resoneerden op de podia van baanbrekende EDM-festivals zoals Mayday, Energy, Love Parade, Street Parade, Nature One, Trance Energy, Sensation Black en nog veel meer, waarvan sommige nog steeds als titanen gelden in het wereldwijde festivalcircuit.
Het lanceerplatform voor de snelle opkomst van Yves was ‘Rave City’, een single die niet alleen de hitlijsten in Duitsland bestormde, maar ook een periode van ongekende creativiteit inluidde. Vanaf dit explosieve begin weergalmde een symfonie van triomfantelijke releases door heel Europa, waarbij zijn kenmerkende stijl in de ziel van het EDM-genre uit de jaren 90 werd gedrukt. Anthems als ‘The House Of House’, ‘The Rebel’, ‘Calling Earth’, ‘Back To Earth’ en ‘Final Fantasy’ werden de basis waarop de moderne EDM-soundscape werd gebouwd.
Naarmate de jaren verstreken, evolueerde de muzikale reis van Yves, en in 2019 vond er een opmerkelijke heropleving plaats. Toonaangevende techno-dj's, waaronder Charlotte De Witte, Amelie Lens, Peggy Gou, Nina Kraviz, Umek en Thomas Schumacher, herbeluisterden zijn tijdloze klassiekers, bliezen ze nieuw leven in en duwden Yves weer in de schijnwerpers van EDM's avant-garde.
Vandaag de dag staat levende legende Yves Deruyter hoog aangeschreven als een gerespecteerde geluidsmeester en bestuurt hij trots het schip van YDR Records, zijn eigen technolabel. Zijn optredens blijven een krachttoer en leveren een krachtige clubervaring op die het publiek in heel Europa in vervoering brengt en podia siert van het iconische Tomorrowland tot de pulserende Lokerse Feesten, Mission Festival, Paradise City, Hype O Dream, Kamping Kitsch, Voodoo Village, Fabrik , Stookruimte, …
In Yves vinden we de belichaming van een echte DJ, iemand die een onlesbare passie voor muziek koestert en de niet aflatende energie bezit om monumentale DJ-sets te maken, klaar om de harten van het publiek over de hele wereld te heroveren. Zijn naam staat voor altijd gegrift in de annalen van de EDM-geschiedenis, een pionier, een legende en een bewaker van de beat. Yves Deruyter is een onuitwisbaar onderdeel van het steeds evoluerende tapijt van de EDM-scene.

Website: https://ydr.be

Facebook: https://www.facebook.com/yvesderuyterofficialpage

Instagram: https://www.instagram.com/yves_deruyter/