No Fun at All (SE)

17/08 - 20u30De band werd opgericht in de zomer van 1991 in Skinnskatteberg. De groep bestond aanvankelijk uit Mikael Danielsson (gitaar), Jimmie Olsson (zang, drums) en Henrik Sunvisson (basgitaar). De naam is geïnspireerd op een ironische versie van het nummer "No Fun" van The Stooges, zoals gecoverd door de Sex Pistols, en de naam van de band Sick of It All. De groep bracht hun albums uit op het Zweedse label Burning Heart Records buiten de Verenigde Staten. In de VS werden de albums van No Fun at All uitgebracht door Theologian Records, met uitzondering van Out Of Bounds, dat werd uitgebracht door Revelation Records. Epitaph Records bracht in 2002 een verzamelalbum uit dat bekend staat als Master Celebrations in de VS, waardoor het hun enige release rechtstreeks op Epitaph is, ondanks de nauwe band van Burning Heart met hen.

In 1993 verliet Jimmie Olsson de band om zich te concentreren op zijn andere band Sober. Hij heeft bijgedragen aan alle volgende albums (behalve Out of Bounds) met achtergrondzang. No Fun at All rekruteerde vervolgens drie nieuwe leden: Ingemar Jansson (zang), Krister Johansson (gitaar) en Kjell Ramstedt (drums). In 1999 stopte Sunvisson, Danielsson stapte over van gitaar naar basgitaar en Stefan Neuman, van Tribulation, nam de vacante gitaarplek in beslag. Op 11 januari 2001 ging No Fun at All uit elkaar en speelde later die maand hun afscheidsshow.

Sinds 2004 is de band herenigd voor verschillende reünieshows. Voorafgegaan door een stream van "Never Ending Stream" in oktober 2008 en de single "Reckless (I Don't Wanna)" op 1 november 2008, brachten ze diezelfde maand Low Rider uit via hun eigen label Beat 'Em Down Records. 2][3] Op 19 april 2012 maakte het Millencolin Festival bekend dat No Fun At All hun show op het festival had geannuleerd vanwege hun ontbinding [1]. Vanaf mei 2013 werd de band echter weer actief en toerde in november van dat jaar door Australië met Boysetsfire, Off with Their Heads en Jughead's Revenge. Sindsdien hebben ze meerdere keren door Australië getourd, waaronder in 2020 (met Pennywise en Strung Out) en oktober/november 2022 ter ondersteuning van hun nieuwste album, "Seventh Wave".

Facebook: https://www.facebook.com/nofunatallofficial

Instagram: https://www.instagram.com/nofunatallofficial/