Ramkot

17/08 - 18u45Ramkot? Naast de naam van een pittoresk dorpje in Nepal te zijn, is het vooral één van de meest beloftevolle jonge Belgische rockbands van het moment. Met een EP release show in een afgeladen concertzaal van Vooruit (Gent) en een stampvol tourschema doorheen België en Nederland (Pinkpop, Lokerse Feesten, Paaspop, Rock Herk, ...) bewees de band dat ze klaar zijn voor meer.
De release van hun eerste EP was meteen een schot in de roos. Single ‘Red’ kreeg de nodige airplay op Studio Brussel, Willy en KINK (NL) en de band won tevens De Nieuwe Lichting 2021 met deze song. Later dat jaar verscheen een tweede EP, waarin de band liet horen dat ze niet gestopt waren met groeien. Single ‘Am I Alright Now’ schopte het tot hoog in De Afrekening op Studio Brussel en drie songs van deze EP belandden bovenaan in de Outlaw 41 van KINK.
In februari 2023 stelt de band hun langverwachte debuutplaat voor. Met een indrukwekkende clubtour bewijst het Gentse trio dat hun stevige, maar dansbare muziek ook live moet ervaren worden. Ramrock, quoi, courtesy of Ramkot. Want moeilijker moet een mens dat niet maken.

Facebook: https://www.facebook.com/Ramkot.band

Instagram: https://www.instagram.com/ramkot.band/